top of page
  • Foto van schrijverMahsa

Eetlust opwekken in 5 stappenMinder eetlust kan verschillende (lichamelijke/psychische) oorzaken hebben. Een keertje minder eetlust ervaren is niet erg, maar als het langdurig aanhoudt kan het problemen veroorzaken. Om geen tekorten aan voedingsstoffen te krijgen én voldoende energie te hebben is het belangrijk om genoeg te eten. Heb je een verminderde eetlust? dan kunnen deze tips je helpen.


Zoek naar de oorzaak


Soms heb je bijvoorbeeld door stress een veminderde eetlust. Probeer te achterhalen wat de oorzaak van je stress is en probeer die aan te pakken. Probeer er mee te 'zitten' of schrijf je gevoelens op in een dagboek. Als je lekker in je vel zit en je mentaal goed voelt, zal je spijsverteringstelsel sneller op gang komen.


Ontspannen setting

Zorg tijdens het eten voor een ontspannen setting. Door er iets leuks van te maken zul je meer zin krijgen om te eten. Zet bijvoorbeeld een rustig muziekje op, of dek de tafel net iets feestelijker. Of vraag bijvoorbeeld een vriend of vriendin om samen te koken. Ben je niet in een goede bui? dat is helemaal niet erg. Probeer dit dan eens 1 keer per week uit of over een tijdje. Wanneer je er wel klaar voor bent. Alles kan gerust op jouw tempo.


Kleine maaltijden


Neem kleinere maaltijden, vaker verdeeld over de dag. Een bakje yoghurt in de ochtend met stukjes fruit. Een lichte volkorencracker met fris beleg voorafgaand aan je lunch. En een maaltijdsoep voor het avondeten. Dit kan ervoor zorgen dat je eetlust wordt opgewekt.


Kruiden


Kruid je eten lekker met verse/gedroogde kruiden. Door verse kruiden te gebruiken zullen er heerlijke aroma's vrijkomen die ook helpen om je eetlust op gang te brengen. Vaak dient het ruiken van eten als een trigger om te gaan eten.


Beweging


Beweeg dagelijks minimaal 30 minuten, dit brengt je eetlust vaak snel weer op gang. Naast dat het je eetlust opwekt heeft beweging ook tal van andere gezondheidsvoordelen. Probeer dagelijks een frisse neus te halen, bij voorkeur in een rustgevende omgeving zoals in de natuur. Dit zal je goed doen.


Interesse in gezonde voeding na een impactvolle gebeurtenis? Vraag dan hier je gratis impact call aan.


Comments


bottom of page