top of page
  • Foto van schrijverMahsa

Heb jij last van emotie-eten?Simpel gezegd is emotie-eten dat je eet bij emoties. In principe niks geks als we op een verjaardag of trouwerij een stuk taart aangeboden krijgen. Emoties en eten zijn namelijk onlosmakelijk met elkaar verbonden. Maar als je reguleert of je wel of niet gaat eten bij bepaalde emoties, is het wel belangrijk dat er een belletje gaat rinkelen. Of je een emotie-eter bent kun je onderzoeken aan de hand van de volgende vragen:


- ik eet als ik verdrietig of boos ben

- ik eet omdat ik mij verveel

- ik eet zonder honger te hebben

- ik denk negatief over mijn lichaam

- ik schaam mij voor mijn eetgedrag

- ik kan moeilijk aangeven wanneer ik vol zit De oorzaak van je eetgedrag zit in het onderbewuste van je brein. Daarom is het belangrijk om je eigen gedachtenpatronen te herkennen. Ga je aan de slag met het onderbewuste, dan verandert het bewuste namelijk vanzelf mee.

Het woord emotie komt uit het Latijns ‘emovere’ dat ‘in beweging zetten’ betekent.

Velen van ons zijn bang om emoties te ervaren. Terwijl ze juist erg nuttig zijn en werken als actiesignalen.


Emoties ervaren is menselijk en willen gevoeld en geuit worden. Door emotie-eten kun je deze emoties onderdrukken. Laat je emoties er zijn. Ervaar ze. Erken ze. Je zult dan merken dat ze vanzelf weer over gaan.

Comentarios


bottom of page