top of page
  • Foto van schrijverMahsa

Zo draagt een gezond dieet bij aan een betere mentale gezondheidGezond eten heeft enorm veel voordelen voor je fysieke gezondheid, maar ook je mentale gezondheid. Je kunt ervoor kiezen om depressieve gevoelens te bestrijden met antidepressiva, afhankelijk van de ernst van de situatie. Heb je ook eens gedacht aan het optimaliseren van je voedingspatroon voor een betere mentale gezondheid?


Voordelen van vezels en groenten


Nutriëntrijke maaltijden met veel vezels en groenten kun je eten ter verbetering van je fysieke en mentale gezondheid. Vezels zorgen bijvoorbeeld voor een goede darmfunctie en stoelgang, geven een verzadigd gevoel, verminderen het risico op hart- en vaatziekten, diabetes en darmkanker.


Daarnaast levert groente weinig calorieën en veel voedingsvezels. Die samenhangen met een lager risico op chronische ziekten. Volop variëren is aan te raden, er is namelijk geen één groente die in alle voedingsstoffen kan voorzien.


Belang van voeding én beweging


Gezond eten in combinatie met fysieke inspanning kunnen zorgen voor een grotere afname in depressieve gevoelens. Een gezonde leefstijl draagt bij aan een betere fysieke en mentale gezondheid.


Voedingsadvies op maat gericht op rouw


In tijden van rouw verzwakt je immuunsysteem door de hoge stress levels. Een gezonde leefstijl zorgt ervoor je immuunsysteem te versterken. Gezonde voeding is hier een belangrijk onderdeel van, net zoals beweging, slaap en ontspanning.


Gratis een kennismakingsgesprek om je verhaal te delen? Vraag dan hier een impact call aan.


Liefs,

Mahsa

Kommentare


bottom of page