top of page
  • Foto van schrijverMahsa

Zijn smoothies gezond?
Smoothies bevatten vaak veel suikers. In korte tijd kun je snel veel calorieën aantikken. Ideaal als je wilt aankomen, minder ideaal als je wilt afvallen. In smoothies in de supermarkt zit vaak suiker en sap toegevoegd; dit kun je lezen op het etiket.


Een glas smoothie (125ml) is vergelijkbaar met ca. 5-7 suikerklontjes


Natuurlijk bevat groente en fruit naast suiker ook belangrijke voedingsstoffen. Soms kunnen deze vitamines verloren gaan door het blenden.Het is aan te raden om gewoon een los stuk groente of fruit te eten, ook omdat dit meer verzadigdend is omdat je moet kauwen. In een smoothie stop je vaak meerdere verschillende fruitsoorten, die je normaal als je ze los zou opeten waarschijnlijk niet zo makkelijk naar binnen zou werken.


Een keertje kan natuurlijk prima


Heb je toch zin in een smoothie is dat voor een keertje natuurlijk prima. Maar als je graag wilt afvallen en elke ochtend standaard een smoothie neemt omdat je gezond bezig denkt te zijn.. dan zul je dus moeite hebben met afvallen.


Toch zin in een smoothie?


Neem dan bij voorkeur een kleine portie of maak de smoothie zelf zodat je weet wat erin gaat. Bij voorkeur met extra groente als je moeite hebt om de dagelijkse norm van minimaal 250 gram groente te behalen.


Meer weten over gezonde voeding? Vraag dan een gratis impact call aan.

Comments


bottom of page