top of page
  • Foto van schrijverMahsa

Praten over rouw is doodnormaalIn Nederland is er geen wettelijk rouwverlof. Best gek, want vroeg of laat krijgen we er allemaal mee te maken. En de impact van rouw in enorm. Wel zijn er afspraken in de arbeidsovereenkomst geregeld onder bijzonder verlof, maar dat is per bedrijf verschillend.


Ik snap best dat er geen makkelijke oplossing hiervoor is, want hoelang moet zo’n rouwverlof dan duren? De één gaat juist liever keihard werken voor afleiding en de ander wilt graag stilstaan bij het verdriet.


Is het niet gek dat je verlof krijgt bij gezinsuitbreiding, maar niet bij een verkleining van het gezin?


Ook is rouw een taboe onderwerp waar we liever niet bij stilstaan. Ik weet nog 6 jaar geleden toen ik ging werken, ik gewoon ging huilen op het toilet. Toen ik uitgehuild was ging ik weer door met werken. Ik kon mijn emoties niet in bedwang houden.


Maar weetje.. dat hoeft ook helemaal niet!


Emoties zijn er om ervaren te worden

In tijden van rouw is het ontzettend belangrijk om goed voor jezelf te zorgen, hoe moeilijk dit ook kan zijn. Gezonde voeding en beweging helpt je hierbij. Zodat je je fysiek en mentaal beter gaat voelen. Je hoeft niet ineens fanatiek te gaan sporten, een wandeling kan al wonderen doen. Mijn blog over de werking van een gezond dieet op je mentale gezondheid vind je hier.


Interesse in gezonde voeding na een impactvolle gebeurtenis? Vraag dan een gratis impact call aan.

Comments


bottom of page