top of page
  • Foto van schrijverMahsa

5 variaties voor een lekker ontbijt


Eten moet lekker zijn, daarom deel ik hier een aantal ontbijtjes ter inspiratie. Wees vooral creatief en probeer uit wat voor jou past.


Guilt-free pancakes


Gebruik hiervoor volkorenbloem, (plantaardige) melk, een banaan, bakpoeder, bak- en braadvet en optioneel proteïne poeder. Klik hier voor het recept. Als toppings kun je eindeloos variëren. Wil je iets zoets dan kun je bijvoorbeeld appelstroop gebruiken. Hier zitten wel veel suikers in dus gebruik het met mate.


Volkorenbrood met avocadospread en ei


Dit is een mooie combinatie van koolhydraten, eiwitten en vetten in één ontbijt. Je kunt het beleg eindeloos variëren met 30+ kaas, 100% pindakaas, groentespread, roerei met groente of hummus.


Yoghurt met volkoren ontbijtgranen en fruit


Halfvolle yoghurt met ontbijtgranen zoals bijvoorbeeld havermout of granola. In granola uit de supermarkt zit vaak veel toegevoegd zout of suiker. Het is erg simpel om dit thuis te maken. Klik hier voor het recept.


Volkorenpap met Brinta


Verwarm (plantaardige) melk in een kom en voeg er Brinta bij. Voor extra vezels zou je tarwezemelen. Voor extra eiwitten en vetten zou je gebroken lijnzaad kunnen toevoegen. Met toppings kun je variëren met ongezouten noten, pitten (pompoenpitten) en/of zaden (chiazaad).


Volkorencracker of rijstwafel met tonijnsalade


Volkorenproducten bevatten vezels die goed zijn voor je gezondheid. In kant- en klare tonijnsalade uit de supermarkt zitten vaak toegevoegd suiker zout en andere conserveringsmiddelen. Het is in 5 minuten thuis klaar te maken. Klik hier voor het recept.


Variatie is belangrijk


Het is niet aan te raden om elke dag hetzelfde te ontbijten. Om voldoende vitamines en mineralen binnen te krijgen is het belangrijk om zo veel mogelijk te variëren.


Meer weten over gezonde voeding? Vraag hier je gratis impact call aan.


Commentaires


bottom of page